Billiga Adidas Superstar-skor

Vita Adidas Superstar
Vita Adidas Superstar

Adidas Superstar introducerades under det sena 1969 och var en low-top version av Pro-modellen och kändes igen av framsidan i gummi som snart blev kallad ”shell toe”. Denna gummi-snäcka var konstruerad för att stå emot det slitage som en sko behöver utstå när en basketspelare hoppar upp i luften. Superstar var från början alltså tänkt som en basketsko och presenterades som den första låga basketskon någonsin och sågs på dåtidens stora basketstjärnor som Kareem Abdul-Jabbar.

Adidas Superstars stilstarkhet och popularitet gjorde att den snart blev en perfekt sko för skateboardåkare och inte bara denna subkultur anammade skon, utan även hiphopare och framförallt genom gruppen RUN DMC. Hiphop-gruppen RUN DMC bar alltid sina Superstars tillsammans med Adidas tracksuits, osnörda med framhävd plös och hyllade skorna i låten ”My Adidas”. Adidas såg detta som bra potential för marknadsföring och signerade ett miljonkontrakt med RUN DMC vilket blev det första kontrakt som någonsin skrivits mellan ett storföretag och en hiphopartist. Adidas Superstar och matchande Adidas-overaller med de karaktäristiska tre strecken är den sedan dess den ultimata old school hiphop-uniformen. Adidas har senare släppt en uppdaterad version optimerad ännu bättre för skejtare kallad Elridge Superstars men för många skejtare och hiphopare finns det inga substitut när det är dags att göra sin grej.

Läs mer om Adidas Superstars historia här

Köp Adidas Superstar II för billigaste pris

Amazon.co.uk: Från ca 375 kr till 910 kr

Ellos: 799 kr

Bilder på Adidas-Superstar

RUN DMC Adidas sneakers
Hiphop-gruppen RUN DMC förklade deras kärlek till Adidas sneakers med låten "My Adidas" och fick senare en egen kollektion av märket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *